Selecteer een pagina

Heb ik FOMO?

05 november 2022

Heb ik FOMO?

FOMO: the fear of missing out, met andere woorden: de angst om iets te missen. Gisteravond had ik heel even zo’n momentje waarop ik mezelf afvroeg: ‘Is dit nu FOMO?’ Vriendinnen waren namelijk bij het slotconcert van Rowwen Hèze. En even later zag ik op mijn tijdlijn voorbij komen dat Son Mieux in Maastricht was. Mensen die niet in Limburg wonen denken nu vast twee dingen. 1: Wat is het slotconcert van Rowwen Hèze? En 2: Wat is hier nu zo bijzonder aan? Ik snap jullie vragen. Maar Limburgers snappen mij vast wel. Want dat slotconcert in de hometown van Rowwen Hèze móet je een keer meegemaakt hebben in je leven. En ik heb dat nog niet, dus het staat op mijn bucketlist. En: Son Mieux komt niet heel regelmatig in Limburg. Er zijn ook niet heel veel leuke, hippe concertzalen in Limburg. Als wij een concert willen bijwonen moeten we meestal een overnachting fixen óf nuchter blijven. En nu is nuchter blijven voor mij niet zo’n probleem. Maar dik 2 uur rijden wel. Dat hou ik niet vol. En met OV kom je dus ook niet meer in Zuid-Limburg na een leuk concertje ergens in de Randstad.

 

Nee dit is geen FOMO

Maar nu terug naar waar ik over begon. Heel even had ik zo’n gevoel dat ik mezelf zielig vond. Herstellend van een longontsteking vroeg in bed op vrijdagavond. Ik kreeg een appje van een vriendin: ‘Heb geen FOMO, ik heb zoveel bier over me heen gekregen dat mijn haar krokant is. Maar volgend jaar gaan we samen, echt!’ Op datzelfde moment realiseer ik me dat dit helemaal geen FOMO is. Dit is gewoon een goede reden om te hopen dat ik me volgend jaar rond deze tijd wat beter voel en er dus wel bij kan zijn. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Deze week zijn 2 lieve lotgenootjes overleden. Dit maakt me echt ontzettend verdrietig. De gedachte aan het idee dat ík er ook op een moment niet meer ben, daar krijg ik pas écht FOMO van. Dit? Dit is geen FOMO. Dit is de realisatie dat ik in mijn handjes moet knijpen dat ik deze ziekenhuisopname weer door ben gekomen, dat het ‘maar’ een longontsteking was en dat ik morgen weer wakker word.

 

 

    0
    Jouw winkelmandje
    Jouw mandje is leegDoorgaan met winkelen