Selecteer een pagina

Help! Een zwart gat!

03 januari 2023

De feestdagen zijn weer voorbij. En daarmee ook de Top 2000. Voorlopig dus geen kerstliedjes meer op de radio. Oh god, nu moet ik voorkomen dat ik in een zwart muziek-gat val. Ik ben echt dol op muziek. Maar niet alleen kerstmuziek maakt mij vrolijk. Sterker nog, er is nogal veel muziek die mij kan opvrolijken.

 

Die liefde voor muziek zat er al vroeg in. In de woonkamer stond een Jukebox. Die ging voornamelijk aan als pap en mam een gezellige (after)party hadden beneden. Het geluid van hard gelach en krakende hitjes uit die Jukebox zijn voor mij echt jeugdsentiment. En ook mijn eerste concert was samen met Ankie en mijn ouders. Naar The Kelly Family. Als ik toen al een Bucketlist had gehad was dat zéker een vinkje geweest. Ohhh, ik was zo’n fan!

 


Zoals je misschien in mijn boek al gelezen hebt, kan muziek ervoor zorgen dat ik terug denk aan een bepaald moment of persoon. En door die stomme chemo-hersenen heb ik soms wat hulp nodig bij het ophalen van herinneringen. Bizar, dat muziek dat kan doen. Wat ik ook minstens net zo bizar vind is dat muziek tijdloos is. Zo kochten mijn vriendinnen en ik afgelopen zomer kaartjes voor een coverband van ABBA in het openluchttheater, hier in Valkenburg. Wij zongen en dansten die avond. Maar net zo hard zongen en dansten onze mamma’s, een rij voor ons. Een leeftijdsverschil van pak ‘m beet 30 jaar verdween als sneeuw voor de zon. Samen zongen en dansten we de sterren van de hemel, zoals het een echt Dancing Queen betaamt.

 

Het nummer behaalde vorig jaar een 44e plek in de Top 2000. Het zal je dan ook niets verbazen dat dit nummer van ABBA in mijn ‘feelgood playlist’ staat. Net als mijn ultieme lijflied: Girl on Fire van Alicia Keys. Luister maar eens goed naar de tekst van dit nummer. Dan snap je vast waarom ik volledig uit mijn dak ga op dit liedje. En dan ben jij het vast ook met me eens dat dit nummer óók in de Top 2000 thuis hoort. Anyway: voor het gemak heb ik een Spotify lijstje gemaakt met mijn favoriete feelgood liedjes. Wil jij dat zwarte muziek-gat voorkomen? Zet snel mijn playlist op shuffle. You’re welcome…

Klik voor FEEL GOOD BY MAUD playlist op Spotify

 

    0
    Jouw winkelmandje
    Jouw mandje is leegDoorgaan met winkelen