Selecteer een pagina

Het boek is klaar voor de drukker

09 november 2022

Scrabble: drukklaar!

Als ik vandaag een potje scrabble zou spelen, zou ik zeker weten welk woord ik zou leggen. Drukklaar. Of mijlpaal. Vandaag is namelijk écht een mijlpaal. Je kunt het vast al raden, het boek is drukklaar. De laatste dagen hebben we het boek gelezen, nog een keer gelezen. En nog een keer. Alles om de allerlaatste spelfoutjes, komma’s, punten en aanhalingstekens, te veel enters en ga zo maar door eruit te halen. En nu is het wat het is. Helemaal definitief. Haar Verhaal, klaar om gedrukt te worden. SPANNEND!

 

Geen handleiding voor leven met kanker

Ja ik vind het echt spannend. Spannend omdat ik iedere letter zelf geschreven heb. Vanuit mijn hart. Soms ook heel persoonlijk en kwetsbaar. En dat kan iedereen straks lezen. En ook spannend omdat ik heel benieuwd ben naar hoe lotgenoten of naasten in een vergelijkbare situatie het boek vinden. Vinden ze herkenning of juist helemaal niet? Ik realiseer me dat iedereen op zijn eigen manier omgaat met kanker. Mijn boek is zeker geen handleiding. Die bestaat niet voor (over)leven met kanker.  

 

Wat eten we vanavond?

Nu het boek drukklaar is kan ik gaan bedenken wat ik zo meteen ga koken. Want ondanks dat ik deze week geen chemo heb gehad, is mijn smaak niet helemaal wat het hoort te zijn vandaag. En nu ik dit schrijf, bedenk ik me dat ik gewoon iets ga koken uit mijn eigen boek! Want naast die persoonlijke verhalen heb ik in mijn boek ook een paar van mijn favoriete gerechtjes uitgeschreven. Ik blader door het PDF bestand voor de drukker heen. En dan is de keuze snel gemaakt. Vanavond eten we romige pasta naar een recept van vriendin Karin. De foto daarvan zie je hierboven. Maar het recept houden Karin en ik nog héél even voor ons. Ik schat een weekje of vier want dan is het boek gedrukt. Ik duik mijn keuken in!

 

    0
    Jouw winkelmandje
    Jouw mandje is leegDoorgaan met winkelen