Selecteer een pagina

Het ontstaan van Haar Verhaal

01 november 2022

Er was eens…

Ik neem je even mee terug in de tijd. Naar augustus 2022. Ik lag voor de zoveelste keer weer in een deuk om een story op Instagram van Yvonne. Ze heeft ook bij YoungCapital gewerkt. Inmiddels dus oud collega’s. En zoals ‘het hoort´ volgen we elkaar op Instagram. Zo nu en dan gaan er wat likes heen en weer op elkaars berichten. En zo heb ik Yvonne ook twee bedrijven zien opstarten. Een eigen uitzendbureau: De Werfwinkel. Super leuk, want uit die wereld kennen wij elkaar. En ze bracht ook een eigen boek uit: Koolhydraken. Over koolhydraatarm eten. En het was een story op die Instagram waardoor ik weer eens in een deuk lag.

Ik vroeg al grappend aan Yvonne wanneer we een kanker versie van Koolhydraken zouden gaan uitbrengen. Want de droom om een boek uit te brengen had ik al een hele tijd. En kanker en chemo doet veel met je smaak. Haar reactie was héél enthousiast. ‘Dat gaan we doen Maud! Echt! Ik ben razend enthousiast. We bellen morgen!’. En zo begint ons sprookje…

 

Het boek Haar Verhaal

Een sprookje met als happy end een hardcover boek van 120 pagina’s. Iedere zin zelf geschreven. Ieder recept zelf verzonnen en uitgeschreven. Een eigen website met webshop.
De titel van het boek: Haar Verhaal – over leven en eten met uitgezaaide borstkanker. En dat alles in nog geen 4 maanden tijd. Als ik je vertel dat ik het boek in ongeveer 1 week tijd geschreven heb geloof je me vast niet. Maar ik lieg niet! Uiteraard heb ik nog over en weer gesleuteld aan de teksten. Maar ik wist precies welk verhaal ik wilde vertellen. Haar Verhaal, en iedereen mag het binnenkort lezen!

 

Van moodbord tot realisatie

Je kunt je verhaal wel zo mooi kunnen schrijven. Maar het oog wil ook wat. En met Koolhydraken van Yvonne als voorbeeld ligt die lat meteen wel heel hoog. Ik bedoel: bekijk haar website even. Of bestel een van haar boeken. Dan snap je helemaal wat ik bedoel met die lat. Maar Yvonne kreeg het klaar om mijn lat direct doormidden te zagen. Hup, weg lat. ‘Maud, schrijf wat JIJ wil schrijven. Kies wat JIJ mooi vindt. Schrijf het alleen voor jezelf en je dierbaren. Meer is niet nodig.’

En dat heb ik de afgelopen maanden tegen mezelf gezegd toen ik even twijfelde of het boek wel goed genoeg was. Ik maakte een moodbord van de stijl, kleuren en fotostijlen die ik mooi vond. En mijn boek had ik uitgetypt in een Wordbestandje. Yvonne bracht me in contact met de juiste mensen. De allerbeste vormgever, fotograaf en websitedesigner. En, net zoals in sprookjes, gebeurde er magie. Tovenarij.

 

Weer een vinkje op mijn bucketlist

Nu zijn we bezig met de allerlaatste spreekwoordelijke puntjes op de i en gaat het boek bijna naar de drukker. Daarmee komt er het zoveelste vinkje op mijn bucketlist. Het begin van een sprookje schreef ik eerder. Maar ik realiseer me dat dat natuurlijk onzin is. Want het échte begin moet nog komen. Als jij mijn boek hebt gelezen. Als lotgenoten mijn boek hebben gelezen. Als ik iemand een lach heb kunnen bezorgen. Of een beetje heb kunnen inspireren. Wellicht kan ik iemand zover krijgen om eens een van mijn receptjes te maken. Als die dan letterlijk in de smaak zouden vallen na een chemokuur ben ik vereerd. Voor nu moeten je echt nog heel even geduld hebben. Maar mijn website haarverhaal.nl geeft alvast een voorproefje.

 

Wil jij graag als eerste weten wanneer het boek naar de drukker gaat en jij dus Haar Verhaal alvast kunt bestellen? Vul het formulier op de website dan in. We will keep you posted!

    0
    Jouw winkelmandje
    Jouw mandje is leegDoorgaan met winkelen